Our Services
Recuperarea materialelor
Ţinand cont de faptul că resursele naturale sunt limitate şi se obţin cu costuri mari, producerea de oţel din deşeuri de fier vechi reduce simţitor poluarea mediului şi favorizează economisirea de energie şi materii prime. Unul din principalele avantaje este că fierul vechi poate fi reutilizat de nenumărate ori, fără a se observa diferenţe majore în privinţa calităţii produsului finit. În timp ce la multe alte materiale refolosibile, prin reciclare se constată pierderi semnificative de calitate, din fier vechi se obţin întotdeauna produse de o calitate înaltă. Rezultă deci că fierul este un material 100% reciclabil. Fiecare a doua tonă de oţel produsă în prezent la nivel mondial este fabricată din fier vechi. În consecinţă, cantităţi impresionante de minereu de fier pot fi economisite, cu efecte pozitive asupra consumului de energie.
În schimb, hârtia nu poate fi reciclată la infinit, după mai multe reutilizări fibrele devenind prea slabe pentru a mai putea fi folosite. Totuşi, prin reciclarea maculaturii se consumă mai puţină energie pentru producerea de hârtie nouă, se poluează mediul mai puţin prin utilizarea unei cantităţi mai mici de înnălbitori şi se protejează pădurile.
Industria de reciclare
Reciclarea deşeurilor a devenit în România o adevărată industrie, stimulând dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi implicit dezvoltarea întregii economii. Activitatea de reciclare a deşeurilor oferă surse alternative de materii prime şi contribuie la reducerea presiunii poluante a deşeurilor asupra mediului.
Utilizarea eficientă şi sigură a resurselor globale din punct de vedere al efectului pe care îl au asupra mediului înconjurător contribuie la calitatea generală a vieţii pe planeta noastră, atât pentru noi, dar mai ales pentru generaţiile urmatoare. Grupul REMATINVEST îşi aduce propria contribuţie la conservarea energiei şi protejarea mediului înconjurator prin reciclarea materialelor refolosibile şi reintroducerea acestora în circuitul industrial.
ELV Recycling
Reciclarea Vehiculelor Scose din Uz (VSU) are mai multe etape: prima data cu ajutorul instalatiei de decontaminare, extragem din autovehiculul care urmeza sa fie macinat, toate fluidele ramase, precum: combustibil, uleiuri, lichidul de frana, antigel, solutia pentru spalarea parbrizului, dar si acumulatorii. Fluidele sunt depozitate apoi in recipienti inchisi, urmand sa fie predate societatilor specializate in reciclarea lor. Prin decontaminare, vehiculul scos din uz este transformat in deseu "verde". Dupa ce s-a efectuat decontaminarea, se procedeaza la indepartarea unor piese ale autovehiculelor, precum parbrizele, bordul, scaunele, anvelopele, motorul, transmisia, etc. Ultima etapa a reciclarii "rablelor" o reprezinta introducerea acestora in instalatia shredder. Vehiculul, decontaminat de toate lichidele si golit de majoritatea componentelor, este compactat si apoi trecut prin shredder. Aici este macinat si are loc separarea pe materiale: fierul vechi intr-o parte, materiale neferoase precum cupru, aluminiu, alama in alta parte, si elemente reziduale. Materialul feros si neferos este vandut la otelarii, urmand sa fie incorporat in noi produse siderurgice. Materialul rezidual este transportat la groapa ecologica si este compus din materiale nemetalice si inerte (praf, pamant, etc.). Uneori, acesta poate reprezenta pana la 25% din greutatea initiala a unei masini.